12 اسفند 1396 - 12:36 شناسه خبر: 6844 نسخه چاپی

سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد گزارش داد:

افزایش شاخص قیمت مواد غذایی فائو برای دومین ماه متوالی در سال جاری میلادی

افزایش شاخص قیمت مواد غذایی فائو برای دومین ماه متوالی در سال جاری میلادی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد گزارش داد:
شاخص قیمت مواد غذایی محاسباتی فائو در ماه فوریه سال میلادی 2018 با 1.1 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته به طور میانگین 170.8 واحد بوده است. علت عمده این افزایش را میتوان در افزایش قیمت های جهانی لبنیات و غلات جستجو کرد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص قیمت مواد غذایی محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در ماه فوریه سال میلادی 2018 با 1.1 درصد (1.8 واحد) افزایش نسبت به ماه گذشته، به طور میانگین 170.8 واحد بوده است. علت عمده افزایش این شاخص نسبت به ماه گذشته را می توان در نتیجه افزایش قیمت های جهانی لبنیات و غلات ارزیابی کرد، در حالی که در این دوره قیمت های شکر و روغن های نباتی با کاهش مواجه بوده اند و قیمت های گوشت ثبات نسبی را در بازارهای جهانی تجربه کرده اند.

شاخص قیمت غلات فائو در ماه فوریه با 2.5 درصد (4 واحد) افزایش نسبت به ماه گذشته به طور متوسط 160.8 واحد بوده است. این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل 6.8 درصد افزایش داشته است. این افزایش در قیمت های جهانی غلات دومین افزایش چشمگیر پیاپی این شاخص پس از ثبات نسبی آن در ماه های اگوست تا دسامبر سال گذشته بوده است. افزایش قیمت های جهانی غلات در این دوره عمدتاً به علت فعالیت تجاری فعال در این حوزه و نگرانی ها از بابت تاثیر منفی شرایط آب و هوایی نامساعد ایالات متحده روی گندم زمستانه این منطقه و افزایش سطح زیر کشت ذرت در کشور آرژانتین بوده است. قیمت های جهانی برنج نیز به رغم کاهش تقاضا برای محصول برنج کشور هند،  در این دوره با افزایش روبرو بوده اند.

شاخص قیمت روغن نباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در ماه فوریه با 3.1 درصد (5.1 واحد) افزایش نسبت به ماه گذشته به طور متوسط 158 واحد بوده است. قیمت های جهانی بیشتر روغن های نباتی در این دوره تحت تاثیر دورنمای افزایش عرضه در دوره زمانی سال های 2018/2017، کاهش یافته است. قیمت های جهانی روغن پالم در این میان با بیشترین افت قیمت مواجه بوده اند که به دنبال صادرات آرام تر از انتظار و افزایش ذخایر کشورهای مالزی و اندونزی بوده است. در عین حال، چشم انداز رکورد بالای خرد کردن دانه سویا در ایالات متحده، افزایش قیمت های جهانی این کالارا به دنبال داشته است، در حالی که کاهش تقاضای کلزا، سبب کاهش قیمت های جهانی این محصول شده است.

شاخص قیمت لبنیات فائو در ماه فوریه سال 2018 با 11.2 واحد (6.2 درصد) نسبت به ماه گذشته، به طور میانگین 191.1 واحد بوده است با این وجود همچنان در سطح پایین تری نسبت به ماه مشابه سال گذشته قرار دارد. قیمت های جهانی هر چهار قلم محصولات لبنی که در محاسبه این شاخص دخیل هستند، در این دوره افزایش یافته اند که عمدتاً تحت تاثیر تقاضای وارداتی بالا این محصولات در کنار تولید پایین تر از انتظار محصول شیر کشور نیوزیلند بوده است. قیمت های جهانی کره نیز در این ماه با حدود 6 درصد افزایش مواجه بوده اند. قیمت های جهانی پنیر و پودر شیر کامل نیز در این دوره با افزایش قیمت روبرو بوده اند که عمده این افزایش تحت تاثیر تقاضای بالای این محصول از جانب اروپا و آسیا بود ه است. تقاضای بالای جهانی، قیمت های پودر شیر بدون چربی را نیز افزایش داده است.

شاخص قیمت گوشت فائو در ماه فوریه سال میلادی جاری با ثبات نسبی نسبت به ماه گذشته به طور متوسط 169 واحد بوده است. افزایش قیمت های جهانی گوشت گاو با کاهش قیمت های جهانی گوشت مرغ و خوک خنثی شده است. قیمت های جهانی گوشت گوسفند نیز در این دوره با ثبات نسبی روبرو بوده اند. علت اصلی افزایش قیمت های جهانی گوشت گاو را می توان در ذخایر محدود صادراتی کشور نیوزلند جستجو کرد. قیمت های جهانی گوشت مرغ نیز برای چهارمین ماه متوالی در این دوره به دنبال ذخایر صادراتی فراوان کشورهای عمده صادرکننده این محصول، کاهش یافته است. کاهش تقاضای وارداتی گوشت خوک نیز سبب کاهش قیمت های جهانی این محصول بوده است که از سپتامبر سال گذشته میلادی روند کاهشی داشته است.  

شاخص قیمت شکر فائو، در این ماه با 3.4 درصد ( 7 واحد) کاهش نسبت به ماه گذشته به طور متوسط 193 واحد بوده است و با این کاهش به پایین ترین مقدار خود در طول دو سال گذشته رسیده است. قیمت های جهانی شکر به دنبال افزایش عرضه عمده تولیدکنندگان این محصول چون تایلند و هند، همچنان به کاهش خود ادامه داده است. انتظار افزایش تولید این محصول در اتحادیه اروپا، که به دنبال افزایش تولید چغندرقند و حذف سهمیه تولید که سبب افزایش کاشت این محصول شده است، نیز در کاهش قیمت های جهانی شکر دخیل بوده اند.